Broşür Nedir? Broşür Tasarımı ve Baskı Fiyatları

Broşür nedir sorusu, genellikle reklam faaliyetlerine yeni başlayacak olanlar tarafından sıkça sorulan bir sorudur. İnsanlar reklam yapmaya başlamadan önce haklı olarak en etkili tanıtım araçları konusunda bilgi sahibi olmak isterler. 

Biz de Online Matbaa Baskı ve Tasarım ekibi olarak bu yazımızda broşür nedir sorusunu cevaplayıp, etkili broşür tasarımı nasıl yapılır sorusuyla devam edeceğiz. Son olarak da amaçlanan hedefi en etkili bir şekilde gerçekleştirebilmek için kaliteli bir broşür baskı konusunda bilgiler vereceğiz. 

Broşür Nedir?


broşür nedir
Broşür, genel anlamıyla bir mesajı hedef kitleye ulaştırmayı amaçlayan basılı bir reklam aracıdır. Reklamcılık başlığı altında ise broşür, ürün veya hizmetleri en özet ve etkili bir biçimde potansiyel hedef kitleye tanıtmaya yarayan hedefe odaklı olarak tasarlanıp büyük baskı makineleri tarafından basılmış bir tanıtım aracıdır.

Tanıtım projenizde karşı tarafa aktarmak istediğiniz mesajlar için bir kitapçık fazla geliyorsa bir broşür tam size göre reklam aracı olabilir. Bir broşür tek sayfa olabileceği gibi çift taraflı da basılabilir. Ayrıca katlamalı broşürler de etkili bir tanıtım için ideal bir reklam aracı olarak kullanılabilmektedir. 

Katlamalı broşürler, kafe ve restoran menülerinden gazete ve dergilere kadar birçok yerde tanıtım maksadıyla kullanılmaktadır. Siz de işinizi ve ürünlerinizi tanıtmak için katlamalı bir broşür kullanmak isterseniz, bu yararlı ve çok yönlü reklam araçlarından en iyi şekilde faydalanmak için birkaç ipucu vermek isteriz.

Broşür Tasarımı için Kısa Bir Özet Yazın


Bir pazarlamacı veya tasarımcıysanız, sıfırdan bir işe başlamadan önce özet bir bilgilendirme yazısı çok faydalı olabilir. Siz de kendiniz için bir broşür hazırlama işleminden önce kısa bir özet bilgi yazısı yazın. Kısa bilgi yazınızda olması gereken maddeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Amaç: Hazırlayacağınız broşür ile tam olarak ne yapmak istiyorsunuz?
  • Potansiyel Kitle: Hedef pazarınız ve müşteri kitlenizi kimler oluşturuyor?
  • En önemli özelliğiniz: Sizi rakiplerinizden ayıran en önemli özelliğiniz nedir? Müşterileriniz, pek çok rakip firma arasında neden sizi tercih etsinler? 
  • Harekete geçirici mesaj: Broşürünüzü inceleyenler için eyleme çağrı mesajınız nedir? Sizi aramalarını mı istiyorsunuz? Web sitenize ziyaretçi mi çekmek istiyorsunuz? Veya direk sipariş mi versinler?

Bu maddeleri ayrıntılı olarak irdeleyip yanıtladıktan sonra, broşür tasarımı için hazırsınız demektir.

Broşür Tasarımı için bir öncelik hiyerarşisi kullanın


İletmek istediğiniz tüm mesajı tam olarak aktarmak ve broşür tasarımınızın hedef kitlesini doğru yönlendirmek için etkili ispatlanmış bir çatı kullanın. DİAE (Dikkat, İlgi, Arzu, Eylem) Pazarlama yoluyla birinin ilgisini çekmek için, öncesinde gerçekleşmesi gereken eylemlerin sıralamasını gösteren bir kısaltmadır.

Dikkat: Hızlı ve etkili bir şekilde dikkat çekin. Hedef kitlenizin dikkatini neyin çekeceğini kendinize sorun.

İlgi: işinizin veya ürünlerinizin faydalarını söyleyerek potansiyel müşterilerinizin ilgisini çekin.

Arzu: Okuyucuların, hizmet veya ürünlerinizi arzulamasını sağlayın. Onları, gereksinimlerini karşılama konusunda sizin doğru kişi olduğunuza ikna edin.

Eylem: Müşterilerin sizinle iletişime geçmelerini kolaylaştırın. Hemen arayın veya şimdi sitemizi ziyaret edin, çabucak indirin gibi ifadeler kullanabilirsiniz.

Broşür tasarım içeriğini yukarıdaki formüle göre hazırlarsanız, istediğiniz sonuçları elde etme ihtimaliniz büyük oranda artacaktır.


Broşür ölçüleri ve tasarım tarzı


Yazmış olduğunuz özet bilgilendirme yazısına göre broşür ölçülerine karar verebilirsiniz. Basit yarım bir katlamalı broşür mü olacak yoksa altı panelli bir broşür mü olacak? Broşür tasarımınıza takılıp kalmadan önce bir kâğıt parçasına tasarım fikirlerini karalamak faydalı olabilir.

Broşür baskı için hazır mısınız?


Matbaasayfasi.com olarak biz  online matbaa sektöründe 23 yıllık birikimimizle, yüzlerce firmadan tasarımcı ve pazarlamacılara kaliteli ve uygun fiyatlı broşür baskı hizmeti vermekteyiz. Çalışmalarımızda son teknoloji ürünü baskı makineleri ve yüksek kaliteli malzemeler kullanırız. Sizin için en uygun broşür ölçüleri ve fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıdaki numaradan bizi arayabilir veya e-posta göndererek fiyat teklifi isteyebilirsiniz.

Tel: +90 216 577 00 77
Email: info@matbaasayfasi.com

Latest
Next Post
Related Posts

0 yorum: